Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Kasım 2015 Pazartesi

Secret in their eyes/Gizemli Gerçek




Secret in their Eyes/Gizemli Gerçek

Başrollerini Julia Roberts(Jess Cobb), Nicole Kidman(Claire Sloan) ve Chiwetel Ejiofor'un(Ray Kasten) paylaştığı "SECRET IN THEIR EYES / GİZEMLİ GERÇEK"filminin yönetmeni ve senaristi ise Billy Ray.
Filmde 1 cinayet, 3 arkadaş, 13 yıl sonra ortaya çıkan bir gerçek var.
Filmin sonuna dair  aslında ne olacağı repliklerde hep mevcut. Dikkatle izledim, dinledim ve sonunda parçaları bir yapboz /puzzle misali birleştirdim. Size de tavsiye  ederim .O yüzden bu defa yazıma böyle başlamaya karar verdim. Yok canım bunu da yapmamıştır dedim ,demesine ama söylenen her kelimeyi ardarda yerleştirince alternatifsiz  tek sonuç çıkıyor .Siz de giderseniz benim gibi parçaları birleştirin. Bakalım film sizin takibinize göre nasıl bitmeli? 
Konuya gelince;bölge savcılığı dedektifi Jess Cobb, FBI dedektifi Ray Kasten ve bölge savcısı yardımcısı Claire Sloan kendi alanlarının yükselen isimleridir.Üçü de 11 Eylül saldırıları sonrası Los Angeles merkezli terörle mücadele timine seçilmişlerdir. Ray ve Jess bir cinayeti araştırmakla görevlendirilirler ve olay mahalline gittiklerinde kurban, Jess'in kızı Caroline'dir! Ray ve Jess, katili bulup, adalete teslim etmek için Claire ile iş birliği yapar. Fakat şüpheli, tanık koruma programında olan ve serbest bırakılmış bir federal tanık çıkar. Aradan 13 yıl geçmiştir . Ray hayatına başka bir şehirde devam etmektedir. Geçen zaman üçünün de, yaralarını iyileştirmemiştir . Özellikle Jess Cobb’un hayatı durmuş gibidir.  Ray, olaya dair yeni bir ipucu bulunca Los Angeles'a döner ve Claire'i dosyayı yeniden açmak için ikna eder. Bunu Jess’ten izin alarak yaparlar. Dosyanın yeniden açılması en çok Jess’i sarsacaktır. Yine ve yeniden kızını kaybetmiş olmanın  acısını yaşayacaktır.

Üstelik Ray'in Claire'e duyduğu ilgi yeniden alevlenir. Katilin peşine kendi yöntemleriyle düşerek güç birliği yaparlar. Çünkü ellerinde polis teşkilatını 13 yıl sonra davayı tekrar açmaya ikna edecek yeterli kanıt bulunmamaktadır.   

Filmde geçmiş ve şimdiki zamana ait gelişmeler çok güzel kurgulanmış. Rahatsız edici ya da kafa karıştırıcı hiçbir geçiş olmadığı (flashback)gibi, hiç bir soru işareti bırakılmamış.

Ben bir cümlemle karşımdakinin beni çok net anlamasına önem veririm. Amerikan sinemasını bu yüzden çok seviyorum. Bir şeyi anlatmak için 5 ayrı cümle kurmuyorlar. Az, öz ve net.  
Filme bu ad gözleriyle anlaştıkları için verildiği kanısındayım.
Oyunculuğa dair ise  Julia Roberts kızının cesedini bulduğu sahneyi harikulade oynamış. O andan itibaren  ise, tüm filmi makyajsız ve yaşayan bir ölü gibi bitirdi.

Chiwetel Ejiofor (Ray Kasten) ise en az Roberts kadar iyi oynamış. Katili bulmakla ilgili sarfettiği zaman ve efor gerçekten kayda değer. Bakışlarıyla ifade ettiği duyguları ile içimi acıttı. Başrol oyuncusu olarak boşuna BAFTA ödülünü almadığını düşünüyorum.(British Academy of Film and Television Awards= Britanya Film ve Televizyon Ödülleri Akademisi)

Nicole Kidman ekip arkadaşlarına sıcak ama mesafeli duruşuyla destek verir durumda. Filme olağanüstü bir oyunculuk katkısı yok.
 Aksiyona ve gerilime hazır olun. Filmi dikkatli dinlemezseniz sonucu görmeden tahmin edemezsiniz. Sonu için size bir detay vereyim. Yapılan makyajı mideniz kaldırmayabilir. Böyle bitmesi mümkün değil deseniz bile, hayatta herşey mümkündür ve sizin seçimlerinizden ibarettir. Doğru ya da yanlış.



Hiç yorum yok: