Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Kasım 2015 Perşembe

The Intern- Stajer


(Tecrübe asla eskimez)The Intern -Stajer
 
 

Robert De Niro & Anne Hathaway başrolleri paylaşıyorlar.

Hayata bağlı,çok sevdiği eşini kaybetmiş"Yeterince beraber olamadık, sadece 42 yıldır evliydik"diyen 70 yaşında emekli bir adam düşünün.(Robert De Niro) Eski toprak tabir edeceğimiz nitelikte. Böyle bir adamın yaşadığı evliliğe  imrenilmez mi?. Hele günümüzde yaşanan ilişkileri görünce…. Bu adam her sabah 7.00'kalkıp kendini sokaklara ‘’atıyor’’’. İşe yetişmek için değil,parası var.Spor yapıyor, sosyalleşiyor, müzelere, kurslara gidiyor ama vakit bir türlü geçmiyor.Ona bir iş lazım.
Ve ne yapıyor; duvarda gördüğü internet üzerinden kıyafet satan bir alışveriş sitesinin 'Yaşını almış insanlara stajyer programı' ilanına başvuruyor. Mülakat sonrası şirketin genç ve meşgul kurucusu olan kadının (Anne Hathaway) asistanlığına getiriliyor.
Ona göre hayatın keyfi burada başlıyor. Zamanı dolduğu gibi birden kendini asistanlığını yaptığı genç kadını  çaktırmadan, yavaş ve derinden ,onun yaşam tarzını gözlemleyerek sahipleniyor. Hiçbir şeye karışmıyor,yeri geldiğinde fikrini söylüyor. Karşısındaki insanların nelerden hoşlanıp hoşlanmayacaklarının tahlilini tecrübesiyle çok iyi yapıyor. Sakinliği, soğukkanlılığı ve pozitifliği onu vazgeçilmez kılıyor. Birinin teselliye mi, şöfore mi? Masanın toplanmaya mı?ihtiyacı var.Bir bakıyorsunuz çoktan durum değerlendirmesi yapılmış ve işlem tamamlanmış.  

Film hem güldürüyor, hem düşündürüyor. Bir yandan da göz dolduruyor. Aktörler öyle doğallarki siz de filmle bir bütün oluyorsunuz.

Bu film 'Kadın çocuk bakar, erkek işe gider', 'Emeklilikten sonra çalışılmaz', 'Yaşlılar evde oturur', 'Her şeyin bir yaşı, yeri, zamanı vardır', 'Bu yaştan sonra aşık olunmaz' gibi klişeleri çürütmüş.
Daha fazla detaya gireceğime, siz en iyisi filmi izleyin.
 
 
 

Hiç yorum yok: