Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ocak 2016 Pazartesi

Joy



 
Biyografi,komedi ve dram karışımı bir film olan Joy’un konusu Miracle Mop adlı temizlik paspası ile Huggable Hangers adlı elbise askılarını icat etmiş olan Amerika’lı mucit Joy Mangano’nun gerçek hikayesine dayanıyor. Senarist aynı zamanda yönetmen koltuğunda da oturan David O. Russell. Başrollerde Jennifer Lawrence'a  Bradley Cooper ve Roberto DeNiro eşlik ediyorlar.

Joy Mangano (Jennifer Lawrence), dört nesil bir anaerkil ailenin en genç üyesidir. Gerek ailesinden, gerek acımasız  iş dünyasından yaşadığı tüm fırtınalardan sonra ''düşe kalka'' kendi şirketini kurar.


Küçüklüğünden itibaren hayal gücü çok gelişmiş, yeni icatlar üretme peşinde olan bir kızdır. Yaşadığı zorluklara rağmen üretkenliğini hiç yitirmemiştir; günlük yaşamda pratik konulara dair her türlü iş elinden gelir. Evin tüm yükü üstündedir. Öyleki artık yorgunluktan yukarı kata çıkarken basamakta uyuyakalan bir insan düşünün.

Hayatta  ona destek olan sadece iki kişi vardır. Biri nenesi Mimi (Diane Ladd) diğeri ise kızıdır.

‘’Normal" yaşamak ister, ancak oldukça karmaşık bir hayatı vardır.

Evin nüfusuna kısaca bir göz atarsak;

Eşinden boşanmıştır ama eşi Tony (Edgar Ramirez) de aynı evde bodrum katında onlarla oturmaktadır.


Kimseyle anlaşamayan babası Rudy (Robert De Niro)inatçı, başa bela sürekli yeni kadınlarla tanışıp flört eden ve her defasında çıktığı kadınlar tarafından ben bununla başa çıkamıyorum geri alın diye evine teslim edilen bir adamdır.

İnatçı,psikolojisi bozuk, dizi izlemek ve söz dinlemeyip eve hasar vermek dışında yaptığı hiçbir şey olmayan, boşluktan eve gelen tesisatçıya aşık olan bir anne Terry (Virginia Madsen).

 
Nefret dolu bir üvey kardeş Peggy (Elisabeth Röhm).

Joy'un ilgisine ihtiyaç duyan iki çocuğu .

Joy nihayetinde bunlara dayanamayacak hale gelir ve yarım kalan tüm hayallerini tamamlamak adına kızından boya kalemlerini ve kağıt getirmesi ister. İşte film aslında tam bu noktada başlar. Kağıda temizlik paspası çizer.

Babasına da şimdiye kadar senden hiç bir şey istemedim ama artık istiyorum, git Trudy (Isabella Rosselini)ile bana finans desteği vermesi için konuş der.Trudy Rudy'nin en yeni flörtüdür. Trudy'e ölen kocasından yüklü miktarda miras kalmıştır.


Joy karşılaştığı tüm olumsuzluklara rağmen inatçılığını pozitif yönde kullanarak kendi işine sahip çıkar. Gün gelir devran döner,artık çok güçlüdür. Ailesine de sahip çıkarak kendi şirketinin yanı sıra dilediği hayatı kurar.   
 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Hiç yorum yok: