Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Şubat 2016 Cuma

Spotlight



 


Thomas McCarthy’nin senaryosunu gerçek bir hikayeden Josh Singer ile birlikte uyarlayıp  yazdıkları, kendisinin yönettiği Spotlight'ın başrollerinde Rachel McAdams, Liev Schreiber, Mark Ruffalo, Michael Keaton ve Stanley Tucci bulunuyor.
 
2001 yılında The Boston Globe gazetesi Marty Baron (Liev Schreiber) adında yeni bir editör kiralar . Walter "Robby" Robinson (Michael Keaton) ile tanışan Baron, Walter'in küçük gazeteci topluluğu takımı ''Spotlight''ın başkanıdır. Baron gazetede pedofil papaz John Geoghan ve Boston Başpiskoposu Cardinal Bernard Law hakkında küçük bir yazı okur ve Spotlight Takımı'nı hikayeyi takip etmeye zorlar.
 
Halkın kiliseye bağlılığı ve Hristiyan inançlarının zedeleneceği düşüncesiyle bu konu kilise ve üst düzey bürokratlar tarafından yıllarca gizlenmiştir.

Ekip, gizlenen dosyaları gün yüzüne çıkarmadan önce büyük baskılara göğüs germek zorunda kalır.
 
Spotlight Takımı, çalışmalarını genişleterek 90 ismi ortaya çıkarır ve kurbanları arar. Kurbanların avukatı Mitchell Garabedian’la görüşürler, çocukken tacize uğramış yetişkinlerle röportaj yaparlar ve mühürlenmiş mahkeme kayıtlarını açtırmanın peşine düşerler. Sorunun farkında olan Kardinal Law bunları görmezden gelir. 

Kilise yetkililerinin muazzam direnişine rağmen, ''The Boston Globe'' Spotlight Takımı 1970-1982 yılları arasında Boston'da çocuklara cinsel tacizde bulunan 90 papazı Ocak 2002'de belgelerle ifşa eder ve davayı kazanır. Böylece dünyada 200 den fazla şehirde de benzer ifşaların yolunu açmış olur.
 
Spotlight zengin oyuncu kadrosuna rağmen, önemli olan sadece benim konum 'diyen'; oyunculuk ve  görsellik açısından zayıf kalmış bir film.










  
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 


 

 


 


 


 

 

 
 
 
  












































































































 

 
 
 
 
 

 

 

Hiç yorum yok: