Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Şubat 2015 Cuma

AŞK YENİDEN


 
 
 
 

Fox Tv 'de Ersoy Güler'in yönetmenliğinde başlayan ''AŞK YENİDEN''adlı dizi başrollerini Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci'nin  paylaştıkları  bir Süreç Film yapımıdır.

Ana hatlarıyla Amerika’dan İstanbul'a dönüş yolculuğunda uçağın girdiği türbülans  yüzünden beklenmedik bir şekilde Zeynep'in  bebeğiyle Fatih’in kucağına düşmesiyle yolları kesişen bir çiftin hikayesi anlatılmaktadır. İkisi de önceki ilişkilerinde aradıklarını bulamamışlardır.

Repliklerdeki kelime oyunları dikkat çekiyor ben esprili anlatımı çok severim. Yerinde kullanıldığında konuya tat katar. Güldürür, düşündürür, hafızaya kazınır. 

Zeynep(Özge Özpirinçci) Trabzon’lu tutucu ve gelenekçi bir babanın kızıdır , dobra- hatta patavatsızdır, inatçı, eğlencelidir. Yumuşak kalbine rağmen dağ gibi dik durmayı başaran bir karakterdir. Hayatındaki en değerli varlığı oğlu Selim'dir. Genç yaşlarında aşkının peşinden Amerika’ya gitmiş,süküt-u hayalle geri dönen genç bir annedir.

Fatih  Şekercizade(Buğra Gülsoy)yakışıklı, zengin, iyi eğitim almış aile değerlerine bağlı olmakla beraber bunlardan bunalmış bir gençtir. İstemediği bir kızla beşik kertmesi yapılmıştır.  

Sonuçta iki gencin vakite ihtiyaçları vardır.  Fatih de bu fırsatı değerlendirip, Zeynep’e havaalanında ailelerini   idare etmek için ilginç bir evlenme teklifi yapar. Bu evlilik oyunu için altı ay yeter mi diye sorar. Ailelerine birbirlerini  evlendik çocuğumuz oldu şeklinde tanıştıracaklardır.  Kimin ailesine gidilsin derken Fatih'e öncelik verilir. Güzel bir karşılama töreninin ardından evlilik oyununun ilk meyveleri alınmaya başlanır. Hele Fatih'in Zeynep'in babasıyla tanışması daha da ilginç gerçekleşir. 
İki genç  o kadar farklı yetişmişlerdirki ister istemez her girdikleri ortamda yanlış üstüne yanlış yaparlar. Adetler, alışkanlıklar farklı olunca zıtlaşmalar yaşanır. İkisi de vaziyeti  bir yandan toparlamaya bir yandan birbirlerini tanımaya çalışırlar.

Öne çıkan karakterlerden biri de Fatih'in babaannesi Gülsüm Şekercizade'dir (Tülin Oral)  80’li yaşlarda ,bakımlı,dominant, çok şık,  otoriter , kimi zaman beklenmedik şekilde alttan alıp durumu kurtaran , fevkalade gözlemci,torunlarına ve oğluna düşkün ancak  gelinini sevmeyen bir Osmanlı kadınıdır.

 
Dizi ,ciddi olunması gereken yerde güldüren repliklerle süslenmiş, üstüne bir de oyuncuların doğallığıyla   lezzetlenmiş.

Daha birinci bölümden benden tam not aldı. Bu samimi yapımı izlemenizi öneririm.

 

Hiç yorum yok: