Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Şubat 2015 Perşembe

GRİNİN ELLİ TONU



                                                            


“Grinin Elli Tonu” E.L. James’in çok satan cinselliğin farklı bir yönünü cesurca ele alan romanından beyazperdeye uyarlanmış . Klasik olmayan içeriğinde acı bir aşk , romantizm , bağımlılıklar, güç ve travma var. Bu roman bir üçlemenin birincisi, diğer ikisi ise Karanlığın Elli Tonu ve Özgürlüğün Elli Tonu . Cinsellik; hakimiyet, teslimiyet, sadizm, mazoşizm ekseninde sunulmuş. Karakterler arasındaki ‘’çekim’’ daha başlarda hemen kendini belli ediyor.

Film ,pahalı zevkleri ve hediyeleri karşısındaki kadına sunan Christian Grey(Jamie Dornan),Grey şirketler topluluğunun sahibi ,27 yaşında çok yakışıklı,kız arkadaşlar bana göre değil diyen, gizemli bir geçmişe sahip,dominant ve kontrol delisi bir genç ile 20 yaşında üniversiteden mezun olma arifesinde bir edebiyat öğrencisi olan Anastasia Steele (Dakota Johnson-Don Johnson ve Melanie Griffith’in kızları) arasında geçen sıra dışı bir ilişkinin hikayesini konu alıyor.
                                


Kanımca Christian, küçük yaşta çok ciddi bir travma yaşamış ve sevdiği kıza bunu anlatmaya çekiniyor. Anastasia’ya yaşanan/yaşanacak hiçbir şey kesinlikle üçüncü bir şahıs ile paylaşılmayacak içerikli bir sözleşmeyi imzalatmak istiyor. Bu anlaşmaya uzanan tutku dolu ve aslında 'gri' süreç işlenmiş.
Böyle insanlar olduğu gerçeğini inkar edemeyiz.  Filme alaka pek fazla idi Neredeyse boş koltuk yoktu.
                                    
 

Hiç yorum yok: