Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ocak 2015 Cuma

Takip 3 Son Karşılaşma





Devletteki görevinden ayrılan Bryan Mills(Liam Neeson) bir gizli operasyon ajanıdır boşandığı eşi ile yakın görüşmektedir.Bu biten evlilikten bir de kızları bulunmaktadır.  Boşandığı eşi bir sohbette yeni evliliğinde hiç mutlu olmadığını ve Bryan ile eski günleri çok özlediğini dile getirir. Bunun üstüne Bryan ona kafa dinlemek istediğinde kendi bekar evine gelsin diye evinin anahtarını verir. Bir sabah kendisine çörek almaya çıkar ve döndüğünde boşandığı eşini evinde odasında boğazından bıçaklanmış halde bulur. Suçsuz yere zanlı gösterileceğini bildiğinden kayıplara karışması gerekmektedir. Kızını arar, benden duymanı istiyorum der anneni öldürüp benim evime bırakmışlar ama emin olki onu ben öldürmedim . Biraz uzaklaşmam gerekiyor ama seninle sürekli irtibatta kalacağım . Buradan itibaren Mills bütün tecrübesini ve yeteneklerini kullanarak gerçek suçluyu bulmak ve kendi adaletini sağlamak durumundadır müthiş zeka dolu bir aksiyon başlar.Eski eşinin nereden benzin aldığına ve kızının her sabah hangi benzinciden gidip süt aldığına kadar ezbere bilmektedir. Bu detaylar onun karanlık yolunu aydınlatmaya yarar. Güvenlik kamerasından karısına kimin saldırdığını bulur.Ancak kayıttan yüzünü göremez,elindeki dövmeye yoğunlaşır. Bu esnada peşine hem FBI hem de CIA düşmüştür. Kapıdan girdiklerini ve ona doğrulttukları silahı görmesine rağmen soğukkanlılığını korur. Hiç renk vermez. Tutuklanmak üzereyken kaçar.

Kızının yakın takibe alınacağını bilmektedir. Dolayısıyla kızının gideceğini bildiği her yere onun anlayacağı şekilde kısa mesajlar bırakır.Böylece görüşmeleri hep dakika bazında sınırlıdır. Direktifler ve kısa kısa bilgilerle ikisi de birbirinden haberdardır. Aralarında o kadar büyük bir sevgi ve güven vardırki. Bunu izlemek de  benim için ayrı bir güzellik oldu filmde. Hep nokta atışlar. Açık kalan nokta, tereddüt yok.Olgunluk , kenetlenme, kabullenme,medeniyet var.

Bitime yakın replikler çok anlam kazandı.

Bryan Mills-polis amirine:Artık suçsuzluğum anlaşıldı.

Şimdi ne yapmayı düşünüyorsun? Önceliğin nedir?

Polis amiri-Bryan Mills’e: O adamı tutuklayıp içeri atmak.

Senin önceliğin nedir?

Bryan Mills: KIZIM. Artık hayatta kalan tek varlığım. Onu o adamın elinden kurtarmalıyım.

Aksiyondan keyif alanlar için buradaki sahne belki de filmin en çarpıcı aksiyonu. Film hala vizyonda ise gidin kendiniz izleyin. Belki siz de benim kadar keyif alırsınız.

Hiç yorum yok: