Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Şubat 2013 Perşembe

20 Dakika- Bir insanın yapabileceklerinin sınır(sızlığı)


Bazen kendimi Ali karakterinin yerine koyuyorum da ben olsam ne yapardım diye çünkü bir karar vermek zorunda olurdum. Bu dizideki  gelişmeler gerçekten vicdana çok dokunuyor. Bütün tehlikelere gözüm kapalı girerdim ama vicdan denince elim ayağım titrerdi. Bu beni çünkü ömür boyu bırakmaz. En yakınına dahi anlatamazsın. Sırtında yüktür. Ne kadar dayanırsın taşımaya?

Kuzgun'la (Müjde Uzman) nam-ı diğer Kedi (Bülent Emin Yarar) Ali'nin omzunda iyi melek kötü melek gibiler.Böylece kafası daha da karışıyor.

Fırat Çelik'in  "sakin sakin ol "diye kendine telkinde bulunup sonra birden herkes seninle oynuyor diye bağırması, kendi ile konuşup rahatlamaya çalışmasındaki verdiği oyun hoşuma gitti. Bazen yüzüp yüzüp kuyruğuna gelirsin. Tam "yakaladım" dersin yine elinden kaçar.


Kerim'e her geçen gün yaklaşmak Fırat Çelik'e umut veriyor. Ali (İlker Aksum) ile  kapının önünde bekleyen polis ;2 kişi de ayrı ayrı aynı hedefe kilitlenmiş durumdalar. Maksat tüm gerçekleri ortaya çıkarmak. 


Cüzdan oyunu Mete'nin  "gitti bir aylık maaş" cümlesiyle insanların kafasına balyozu indiriyor.  Aslında bu oynanan oyunda amaç Ali'nin Mete'nin güvenini kazanması çünkü ona yaklaşarak onu işten kovdurmalı ve yerine geçmeli aksi halde karısını kaçıramayacak hapishaneden. Sonrasında gelen cümle daha da ağır: adamı harcayacaksın korumayacaksın.

Doğru yemek malzemesi karışımı ile bir insanı nasıl ölümcül zehirleneceği anlatarak karşısındakini oyuna getirerek intikam alıyor Melek. İnsanları kandırmanın farklı yolları var. Bir diğer değişle her kötünün içinde aslında iyi ve naif bir taraf olduğunu da gösteriyor bize bu dizi.  


Repliklerden dikkatimi çekenlere gelince:
"kurban olmadan zafer olmaz evlat"
bu ne cüret?  gelin de göstereyim ne cüret!
ağabey kızı var kimsesi yok başka yol bul
parayla delil satın almam ben!

Bunun yanısıra  geçişler çok güzel.

Sondaki mesaj çok anlamlı. Başkan bir vesile ile arkasında delil bırakıyor "öldürürüm seni "diye. Bu delil şayet harcanmazsa mahkemede kullanılacaktır.

Mevcut casttan yeni bir isim zikredemeyeceğim  ama Günay Karacaoğlu'da Fırat Çelik , İlker Aksum ve İpek Bilgin kadar M-U-H-T-E-Ş-E-M ! Mete karakteri de muhteşemler arasında. Tebrik ederim hepsini.

Dipnot: Muhteşem Yüzyıl'ın bitiminde yazılan "Sayın Okan Yalabık'a teşekkür ederiz" yazısını çok takdir ettim. 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok dikkatli bir izleyicisiniz. Satır aralarını asla kaçırmıyorsunuz.Diziyi izledikten sonra birşey kaçırmışmıyım diye sizi okumaya başladım. Gözlemleriniz ve eleştirileriniz çok yerinde. Tebrik ederim.