Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Ağustos 2013 Salı

Trance

 
Sanat eserleri konusunda uzman komiser Simon, Franck adındaki bir gangster ile birlikte milyon dolarlar değerindeki bir tablonun çalınma eylemine katılır. Olay esnasında o kargaşa da başına korkunç bir darbe alır, ve uyandığında tabloyu nereye sakladığı konusunda hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ne tehditler ne de işkenceler onun hafızasını geri getirmeyecektir. Bunun üzerine Franck bir hipnoz ustası tutar böylece Simon'un beyninin derinliklerindeki bilgiye ulaşmayı planlamaktadır. Filmin yönetmenliğini Danny Boyle yaparken filmin başrollerini James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel paylaşıyor.
Filmin bütçesi çok büyük değil ama sonuna kadar farklı konusuyla ve sürükleyiciliği ile de izletmeyi başarıyor. yapma niyetinde Ayrıca filmdeki bazı sahneler fazla  cinsellik içeriyor halbuki  çok yalın ve nokta atışla daha farklı(kısa ve öz) anlatılabilirdi. Öncelikle film baştan sona sürükleyici nerdeyse bir an bile durmuyor.
gerçekten farklı,başarılı ve çok kafa karıştırıcı bir senaryosu var filmin.Film yaklaşık 6-7 oyuncuyla geçiyor ve filmde bir şeyler yaşanıyor fakat insan neler olduğunu tam olarak anlayarak izleyemiyor çünkü tam anlamıyla beyin jimnastiği yaptırıyor film ve filmin sonu fazlasıyla dolambaçlı ve ucu açık  bir son. ı.Bu arada filmin tam bir psikolojik film olduğunu söylemeliyim kesinlikle aksiyon beklemeyin tam anlamıyla psikolojik türünde bir yapım.Ben filmin en çok hipnoz sahnelerini beğendim hipnoz sahneleri gerçekten etkileyici olmuş.Ancak hipnozla neler yapılabilir görüyorsunuz. Beyin yıkamak bu kadar basit. En azında sırf senaryosu için bile Trance izlenmeli diye düşünüyorum.Özetle film başarılı,oldukça kafa karıştırıcı,şaşırtıcı,farklı,etkileyici ve sinemada izlense tadına varılabilir mi çünkü film bir sağa bir sola yatırıyor. Sürekli bir ters köşe mevzu bahis.Adeta sıkabilir bile bundan hoşlanmayanı.
Birileri bana şaşırtıcı ve beni etkileyecek bir film söyle derse alın işte izleyin. Hipnozla ilgilreniyorsanız izlemenizi öneririm. Ama çok kafa karıştırıyor.pür dikkat izlemelisiniz. .Ancak hipnozla neler yapılabilir görüyorsunuz. Beyin yıkamak bu kadar basit.Kötüye kullanıldığında tabii Naçizane bazı sahneler kendini çok belli etti nereye varacağı ve ne çıkacağı sonunda bir miktar belliydi.Kanımca.. Dvd de seyretme şansım olduğundan bazı sahneleri birkaç kez seyrettim.
 




Hiç yorum yok: