Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Mayıs 2017 Perşembe

THE CIRCLE







Başrollerinde Tom Hanks ve Emma Watson'ın yer aldığı The Circle, Dave Eggers'ın kitabının beyazperdeye uyarlaması. Yönetmeni ve senaristi James Ponsoldt olan film günümüzde sosyal medyanın ve dijital dünyanın hayatımıza dair etkilerini sıradan bir görselle anlatıyor.

 

Mae ( Emma Watson), dünyanın en büyük , en güçlü teknoloji ve sosyal medya şirketi olan The Circle için çalışmaya başladığında, bunu hayatının fırsatı olarak görür ve iyi değerlendirmeye kararlıdır. Gösterdiği azim ile başarılı yükselirken şirketin kurucusu Eamon Bailey (Tom Hanks) tarafından mahremiyet, etik ve nihayetinde kişisel özgürlüğünün sınırlarını zorlayan bir deneye katılmaya teşvik edilir. Ancak deneye katılımı ve verdiği her karar, arkadaşlarının, ailesinin ve insanlığın hayatını üstelik geleceğini etkilemeye başlar.


Filmin anafikri ''ya çemberin dışındasın , ya da içinde yer alacaksın'' olduğundan keskin ayırımlar mevzu bahistir. Mae, çemberin (sistemin) içinde kalmak ile dışına çıkmak arasında vicdani medcezirler yaşamaktadır.



Emma Watson “iki arada bir derede” kalma duygusunu seyirciye daha iyi yansıtabilirdi. Tom Hanks ise her zamanki güçlü performanslarından biraz uzak.



The Circle'ı orta-karar bir film olarak değerlendirebilirim.

 








Hiç yorum yok: