Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Ağustos 2017 Cuma

DUNKIRK



 

 

Inception ve Instellar gibi filmlerin yönetmeni olan Christopher Nolan'ın son filmi Dunkirk İkinci Dünya Savaşı'nda gerçekleşen Dunkerque Tahliyesi'ni anlatıyor. Nolan adı başlı başına filmi izlemeye gitmek için yeterli sebep.  

 
 

Nolan, gerçek Dunkirk savaşındaki askerler deneyimsiz olduğu için deneyimi pek olmayan bir oyuncu kadrosu yaratmış. Buna rağmen tüm kadro projenin gerçekçiliğini yakalamayı başarmış. Tanınan isimler sadece Mark Rylance, Kenneth Branagh ve Tom Hardy.

 

 

Dunkirk;incelikle montajlanmış ve olabildiğince gerçekçi bir biçimde seyirciyi savaşın ortasına koyan bir film. İlk karesinden son karesine kadar tansiyonu bir an bile düşmeyen görsel bakımdan etkileyici bir aksiyon savaş dramı. Neredeyse diyalogsuz ve en az hikaye ile işlenmiş.

 

 

Zorlu denizaltı sahnelerine; Alman güçlerinin Dunkirk plajında esir kalmış İngiliz ve Fransız askerlere durmadan yaptığı saldırılar da eklenince bir kaç saniyelik sessizlikte on sahneye sığacak duyguyu ve hikayeyi buluyorsunuz.Ayrıca asker/insan psikolojisi de  az ve öz bir anlatımla  mimiklerle vurgulanmış.

 

 

Bu film Hans Zimmer’in tansiyonu yavaş yavaş yükselten muazzam müziği ve görkemli ses dizaynı dolayısıyla mutlaka sinema salonlarında ve hatta DVD’sini çıkınca alırsanız bulabileceğiniz en büyük ekranda izlenmeli.

 

Hiç yorum yok: