Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ekim 2017 Pazartesi

TUTKU OYUNU/L'AMANT DOUBLE



L’amant Double/Tutku Oyunu bir erotik gerilim filmi.25yaşındaki Chloe’nin (Marine Vacth) uzun süredir yaşadığı mide problemleri artık dayanılmaz boyutlara ulaşınca ve doktorlar fiziksel anlamda herhangi bir sorun göremeyince bir terapiste başvurmasıyla gelişen olayları izlediğimiz bir hikaye . Chloe başladığı terapi aracılığıyla Paul (Jérémie Renier) ile tanışır ve birbirlerine aşık olurlar.Ancak ortada tekin olmayan bazı durumların vardır.Bu problemin Paul’den kaynaklandığını sansak da ortaya aniden Paul’un gizemli ikiz kardeşi Louis çıkar. Louis Paul’ün adeta tam ters karakteri gibi görünmektedir ve Chloe Paul’de bulamadıklarını Louis’de bulur, aynı şekilde Louis’de bulamadıklarını da Paul’de bulur. İkisine aynı anda sahip olmayı arzulamaya başlayan Chloe’nin iyileşmiş olan mide problemleri yeniden baş gösterir.

L’amant Double’da işlenen Yamyam İkizler konusunu psişik analiz yaparak incelediğimizde; 

Yamyam ikiz (vanishing twin – kaybolan ikiz) durumu bir kadının rahminde ikiz bebeklerin tespit edilmesinin ardından ikizlerden birinin aniden hiçbir iz kalmadan ortadan kaybolması sendromu olarak tanımlanabilir. Bu kayboluş beklenmedik bir şekilde yamyam ikiz bebeklerden birinin diğerini yemesi yani bebeklerin iç içe geçmesi olarak tanımlanıyor filmde.

Doktor muayenesiyle başlayan L’amant Double filminde , özellikle Louis yani diğer ikizin yöntemleri cinsellikle bağlantılı. Chloe ve Paul’ün cinsel hayatlarının monoton olduğunu yönetmen ve senarist François Ozon her fırsatta izleyicisine veriyor. Louis ise fazlasıyla aktif bir cinselliğe sahip. Chloe’nun sağlığı yakaladığı bu cinsel açılımla iyiye gidiyor.

İki farklı konunun akıcı ,sade ve medeni bir anlatımla işlendiği filmin yoğun erotizm ve gerilim içerdiğini söylemek mümkün. Ancak cinsellik algısı, kesinlikle zaman doldurmak ya da hikayeye erotizm katmış olmak için geliştirilmemiş. Her sahnenin Chloe’nin duygu durumuna referanslarda bulunduğunu gözlemlemek mümkün. 

Farklı bir film izlemek istiyorum diyenlerin seyretmesini öneririm.