Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Haziran 2017 Pazar

GIFTED/DEHA


 
 

Gifted/ Deha ; matematik dehası olan kız kardeşi Diane'nin intiharının ardından, üniversitedeki yardımcı profesörlük görevini bırakıp, kendini yeğeni Mary'i yetiştirmeye adayan Frank Adler (Chris Evans) ve yaşıtlarından farklı, adeta bir dahi çocuk olan Mary'nin(Mckenna Grace) dokunaklı hikayesini anlatan bir aile dramı.

 

Başrolleri Chris Evans , Mckenna Grace, Lindsay Duncan, Octavia Spencer ve Jenny Slate’in paylaştıkları filmin senaristi Tom Flynn. Yapımın yönetmeni ise Marc Webb.

 

Frank ,Mary’i büyütürken,yeğeninin okul çağına gelmesi ile bir anda ortaya çıkan otoriter anneanne Evelyn (Lindsay Duncan), kızı Diane’ın üzerinde gerçekleştiremediği hayallerini torunu Mary üzerinde denemek ve onu iyi okullara göndermek ve kendince hak ettiği şartlarda yaşamasını sağlamak amacıyla kendi oğluna velayet davası açıyor. Zira vaktinde kendi hayallerini rafa kaldırmış olmanın pişmanlığı içinde yaşıyor.

 

 

Filmin birinci yarısı tamamen Mary’i izleyiciye tanıtmaya ayrılmış, ikinci bölümü ise mahkeme sürecine odaklanmış. 100% burslu okumasının da önü açıldıktan sonra Frank, başta annesi Evelyn olmak üzere pek çok kişi ile yeğenini büyütme ve velayeti konusunda bir savaşa giriyor.

 

Senaryoda bazı problemlerin olmasının yanı sıra, sonlara doğru hızlıca yapılan final, seyirciye yaşananları sindirmeye olanak tanımamakla beraber mahkemenin anlaşma şartı olarak ortaya çıkan koruyucu aile hikayesi oldukça havada kalmış.

Tüm bu eksiklerine rağmen Chris Evans ve Mckenna Grace'in kimyalarının fevkalade tutmuş olmasından ötürü, hikayenin bazı açıklarını görmezden gelebiliyorsunuz. İkilinin bir arada olduğu duygusal tonu yüksek sahneler, filmin de can alıcı noktalarını oluşturuyor.

 

Tüm oyuncu kadrosu oldukça başarılı ama Octavia Spencer, Chris Evans ve Mckenna Grace’in üstün performansları izlemeye değer.  

 

Deha; üzücü , öğretici ve özellikle anne babaların mutlaka izlemesi gereken bir dram.