Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Nisan 2017 Perşembe

KABUKTAKİ HAYALET/GHOST IN THE SHELL









Kabuktaki Hayalet; Rupert Sanders tarafından yönetilen ve senaryosu Jamie Moss, William Wheeler ve Ehren Kruger tarafından uyarlanan bir Amerikan bilimkurgu ve aksiyon filmi. Filmin oyuncu kadrosunda Scarlett Johansson, Takeshi Kitano, Michael Pitt ve Juliette Binoche bulunuyor.

 

Film, dokuzuncu birlik özel görev gücünün başında yer alan, özel operasyonlardan sorumlu benzersiz insan-sayborg hibritin hikayesini konu alıyor. Binbaşı Mira Killian (Scarlett Johansson) korkunç bir kazadan kurtarılmıştır. Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır ve tek bildiği bir ameliyat masasında uyandığında Doktor Ouelet'in(Juliette Binoche) ona kurtarıldığını söylediğidir. Vücudu kurtarılamayan genç kadına yepyeni bir vücut yapılmıştır. Dünyanın en tehlikeli suçlularını durdurmaya kendisini adayan kusursuz bir asker, siber-geliştirilmiş insan türünün ilk örneği olması hedeflenmiştir. Terör, insanların zihinlerine girip onları kontrol etmeyi de içeren yeni bir boyuta ulaşmıştır ve Mira bu suçlarla mücadele etmektedir.  Yeni bir düşmanla yüzleşmeye hazırlanırken kendisine yalan söylendiğini, hayatının kurtarılmadığını  , hatta çalındığını öğrenmiştir. Geçmişini geri kazanmak, bunu kendisine kimin yaptığını öğrenmek, başkalarına da yapılmadan onları durdurmak için mücadeleye girişme zamanı gelmiştir.

 
Binbaşı,  içinde bulunduğu dünyaya uyum sağlarken yaşadığı psikolojik zorlukları ve aidiyet hissini bir parça olsun yakalayabilmek için kendi benliği ile savaş halindedir.

 
Filme dair söylenebilecek olumlu noktalardan ikisi görsel efektlerinin ve kadrajlarının muazzam olması; eğer odak noktanız başka ise hayal kırıklığı kaçınılmaz olacaktır.