Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Aralık 2016 Pazartesi

Pazartesi günü yayınlanan dizilere dair sorularınız


Değerli Okuyucularım,

Pazartesi günü yayınlanan dizilerle ilgili bana ulaşan sorularınızı altta yanıtladım.
Takip etmeyenler için de  konuları özetledim.

İÇERDE:

DİZİNİN KONUSU:
 
Sarp (Çağatay Ulusoy) ve Umut (Aras Bulut İynemli) iki kardeştir. Babalarının hapise girmesinden sonra Umut kaçırılır. İki kardeş de yıllar sonra birbirlerinden habersiz polis olmayı seçerler ve aynı okulu bitirirler. Polis Akademisi'nin mezuniyet töreninde Sarp'ın amiri Yusuf Kaya( Mustafa Uğurlu) Sarp'a babasının kirli oyunlarını göstererek meydan okur. 
Bunu son anda öğrenen Sarp, Yusuf'a mezuniyet töreninde silah çekip hapise girer. Celal(Çetin Tekindor) avukat Melek'i (Bensu Soral) Sarp'ı savunması için görevlendirir. Melek aynı zamanda Mert'e polis akademisine girmesi için destek olmuştur. Sarp'ın hapise girmesiyle gölgede olan Mert ön plana çıkar. Sarp serbest kalınca Celal'in en güvendiği isim  olur. Ama ''köstebektir''.  Mert ve Sarp arasında sürekli bir çekişme vardır.
 
Neden tekrarı yok:
 
Tüm yapımların kimi zaman hafta içinde ,bazen de hafta sonunda tekrarı yayınlandığından dolayı İçerde'nin tekrarı olmaması eleştirildi. Show tv böyle uygun görmüş. Aslında bu duruşun sağlıklı bir yayın politikasını yansıttığı kanısındayım.  Çünkü bu ‘’ben dizime güveniyorum, hatta iddialıyım. Beni günümde izlemezsen, sadece internetten izleyebilirsin‘’demektir.  

İzleyicileri mutlaka dikkat etmişlerdir. ''İçerde'' yayına girdiğinden beri her pazartesi gününü reytinglerde birinci bitiriyor.

Bitecek mi?
Reyting başarısını tadında bırakmayı dilediği için yapım şirketi bir sezonluk anlaşma yapmış bulunuyor.
 
BANA SEVMEYİ ANLAT'A gelince
KONUSU,

Bebeğinin geleceği için güçlü ve varlıklı bir iş adamı olan Haşmet’le (Mustafa Üstündağ) evlenmeyi kabul eden Leyla (Seda Bakan) Almanya'dan İstanbul'a gelir. Haşmet’in karanlık yüzüyle karşılaştıktan sonra kendi düğününden kaçar. Leyla'ya, Haşmet’in restoranında yeni bir hayata adım atan Alper (Kadir Doğulu) yardım eder. Böylece  Leyla ve Alper’in tehlikeli yolculuğu birçok sırrı ortaya çıkarırken onlar kendilerini karşı konulmaz bir aşkın içerisinde bulurlar.
 
Fox tv'de yayınlanan BANA SEVMEYİ ANLAT'ın , Muhteşem Yüzyıl Kösem'in cuma günü yayınlanmasına karar verildikten sonra , yeni yayın günü pazartesi oldu.
Bitecek mi?
İzleyicileri, dizinin final yapması endişesi ile sürekli oyuncuları ve senaristi soru yağmuruna tuttular. Bunun üzerine senarist Deniz Akçay Katıksız sosyal medya üzerinden '' tüm yorumlara/eleştirilere teşekkür ederiz.Biz devam ediyoruz'' açıklaması yaptı.

Ayrıca kendisi konuları o kadar güzel toparladıki, yayıncı kuruluş bugün bitir dese, en fazla 3 bölüm içinde bitirebilir.
Bu takdire şayan bir husus, çünkü son zamanlarda seyrettiğim pek çok dizide senaristler konuları o kadar açıp dağıtıyorlarki hem seyirci sıkılıyor ,hem de konular toparlanamıyor ve birden herşey ortada bırakılıp final yapılıyor. Deniz Akçay Katıksız Türkiye’de nadir bulunan iyi ''senarist’’ lerden biri.


 Star Tv’de yayınlanan PARAMPARÇA’nın konusu şöyle:
 
15 yıl önce aynı hastahanede doğan ve yanlış ailelere verilen iki kız çocuğunun ve ailelerinin hikayesi.
 
3. sezonunda olduğundan ve yeni rakiplerinden ötürü reytinglerde düşüş yaşadı.
 
BABAM VE AİLESİ'ni özellikle sona bıraktım. 
Bülent İnal, Ayça Bingöl ve Ceyda Düvenci gibi pek çok kuvvetli oyuncuları kadrosunda bulunduran bir aile ilişkileri konulu Kanal D dizisiydi. Reytinglerde İçerde, Kırgın Çiçekler,Paramparça gibi yapımlarla rekabet edemeyince dilediği başarıyı yakalayamadı. Bana göre pazartesi gününün en zayıf halkası idi. Final duyurusu sosyal medyadan yapımcısı Faruk Turgut tarafından yapıldı.
 
Devam eden tüm dizilere başarılar dilerim.