Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Mart 2016 Çarşamba

Kod adı: Londra




Kod Adı: Londra; Amerikan ,İngiliz ve Bulgar ortak yapımı aksiyon/ gerilim türünde bir film. Babak Najafi'nin yönettiği filmin başrollerinde Gerard Butler, Aaron Eckhardt, Morgan Freeman ve Alon Moni Aboutboul bulunuyor. Senaryo Katrin Benedikt, Creighton Rothenberger’e ait. Yapımcılar ise Gerard Butler ve Boaz Davidson.

Gerard Butler( Mike Banning)  ABD Başkanı (Benjamin Asher'ı) Aaron Eckhart korumakla görevli olan gizli serviste çalışmaktadır.

Mike, başkanın haberi olmadan, gizli servisten emekli olmayı ve kendine başka bir kariyer planı çizmeyi düşünmektedir. Ayrıca, karısı Leah (Radha Mitchell) ile çocuk sahibi olmak üzeredir. İngiltere Başbakanı'nın ani ölümü üzerine dünya liderleri cenaze törenine katılmak için Londra'ya giderler ve Mike planını bir süreliğine askıya almak zorunda kalır.

Törene katılan liderleri korumak için üst düzey güvenlik önlemleri alınırken; Başbakan'ın ölümünün, FBI'nın en çok arananlar listesindeki silah kaçakçısı ve terörist  Aarmir Barkawi (Alon Moni Aboutboul) tarafından tasarlandığı  ve niyetinin  ABD Başkanı Benjamin Asher'ı (Aaron Eckhart) öldürmek olduğu ortaya çıkar. Teröristler saldırılar düzenleyerek birçok vatandaşla birlikte beş lideri öldürmeyi başarırlar. Mike Banning ne pahasına olursa olsun başkanın teröristlerin eline geçmesini engellemek ve güvenli bir şekilde şehirden çıkarıp kurtarmak zorundadır.

Sizleri muazzam bir görsel eşliğinde keyifli bir aksiyon filmi bekliyor. 

Film bir OHAL 'de  Amerikan Başkanı nasıl'' korunur ve kurtarılır'' hususunu  hiyerarşi, eğitim ve disiplin  ekseninde incelemiş. Sporun önemi de vurgulanmış. 

Havada ve karada olmak üzere eksiksiz ve aksamadan işleyen emir komuta zincirleri(farklı birimler dolayısıyla farklı görev alanları),kollektivite ,alınan eğitimlerin yerinde ve gerçekçi uygulamaları, disiplin ki zaten bunların tümünün alt yapısındaki temel kural, dayanıklılık, karşındakinin dost mu düşman mı olduğunu 1,2 saniye içinde elindeki ekipmanları kullanmak suretiyle tespit etme. Filmde herşey milimetrik hesaplanmış. Gözümü ayırmadan büyük heyecanla izledim.    
 
Disiplini,stratejiyi, eğitimi, aksiyonu seviyorsanız ve görev adamı iseniz film size büyük ölçüde hitap edecektir.